Onze collectie kristallen kroonluchters

Al 77 jaar maken wij in eigen beheer kristallen kroonluchters. In de loop der jaren hebben wij een unieke en gigantische collectie opgebouwd van kroonluchters modern, antiek, klassiek, zilver, goud en zijn zelfs mogelijk in een kleur zoals zwart. In onze showroom hebben we een enorme collectie kristallen kroonluchters waar u welkom bent om inspiratie op te doen. Graag eerst even bellen of we er zijn. 

Benieuwd wat we allemaal voor spectaculairs maken? Bekijk hieronder een deel van onze collectie kroonluchters. Bestaande uit onze favorieten kroonluchters, kroonluchters zwevend (onze Floating Crystal Chandeliers), kroonluchters klassiek en kroonluchters modern. Veel kijk plezier! Meer informatie? (+31) 0172-409484. 


Een greep uit de +3800 projecten

In de loop der jaren hebben wij wereldwijd meer dan 3800 projecten gerealiseerd met onze kristallen kroonluchters. Hieronder ziet u een kleine greep van deze projecten. Bekijk hieronder: Kroonluchters van kristal in een prachtige villa aan het water, Kroonluchters klassiek in een moderne villa, Exclusieve hal verlichting: de spiraal kroonluchter, Tijdloze kroonluchters in een prachtige gerenoveerde boerderij, De bekende Maria Theresia kroonluchter in combinatie van prachtige badkamers en tot slot moderne en klassieke kroonluchters in een prachtig kasteel. Veel kijk plezier!


Meer over ons | Al 77 jaar kroonluchters 

Groenensteyn Crystal Lighting is een familiebedrijf dat al 77 jaar actief is. In deze jaren is er enorm veel kennis en vakmanschap opgebouwd. Door deze ervaring is Groenensteyn een echte expert als het gaat om kristallen verlichting, specifiek in kroonluchters. Een kroonluchter is echt een fantastische toevoeging aan een ruimte. Het brengt luxe, exclusiviteit en komt in vele varianten. 

Sinds 1943 ontwerpt de Haagsche Kunsthandel haar eigen kristallen kroonluchters. Deze verlichting wordt uitgebracht onder de merknaam Groenensteyn Crystal Lighting. Het materiaal wordt uiterst zorgvuldig geselecteerd. Hierdoor wordt er alleen gewerkt met de hoogwaardigste Europese materialen. Dit resulteert in zeer goede en kwalitatieve lampen. Al de kroonluchters worden handgemaakt en gemaakt met het beste kristal: Swarovski Kristal. De lampen zijn 24 krt. verguld óf verchroomd/verzilverd en afgewerkt met een duurzame transparante laklaag. Zo is de verlichting niet alleen stijlvol, maar ook lang bestendig.

Naast de “standaard” modellen die verkrijgbaar zijn, kan de Kunsthandel ook een kroonluchter volledig op maat maken. Alles wordt in eigen beheer gemaakt in het atelier in Woerdense Verlaat bij Utrecht. Door de opgedane kennis, ervaring en vakmanschap die de afgelopen jaren zijn opgebouwd, kunnen al jouw wensen vervult worden op het gebied van verlichting. De kroonluchter kan bijvoorbeeld in een modern jasje worden gestoken, maar er kan ook een klassieke uitvoering worden geproduceerd. Het is maar net wat er mooi in jouw interieur past.

Swarovski kristal

Maatwerk

77 jaar ervaring

Scherpste prijs


Onze Showroom | Een droom voor elke kroonluchter liefhebber

Laat u inspireren in onze showroom waar we meer dan 150 soorten exclusieve kroonluchters met Swarovski kristal hebben hangen!  Klanten die voor het eerst bij ons komen zijn altijd verrast over de omvang en diversiteit van onze collectie. Bent u ook benieuwd? Maak hieronder een afspraak en bezoek onze unieke Showroom vol kroonluchterinspiratie!

Reviews van onze Showroom

"Een zeer warm welkom bij 'Groenensteyn Crystal Lighting' in de Woerdense Verlaat! Aanwezigheid van een showroom met een enorme diversiteit aan kristallen lampen. Er is alle mogelijkheid om in rust rond te kijken. Vakmanschap, familiebedrijf met een fantastische service!! Begeleiding totdat alles naar wens is. Wij zijn zeer tevreden".

Severine Heijen, The Netherlands

"Het welkom en de zeer goede en grote keuze bij de Groenensteyn Crystal Lighting is in deze tijd een verademing vergeleken bij andere zaken die wij hebben bezocht. Ook hebben de mensen van Groenensteyn ook echt verstand van zaken. Zeer tevreden en zeker niet voor het laatst geweest". 

Familie ten Bokkel, The Netherlands


Is uw kroonluchter vies, kapot of mist u onderdelen?

Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Wij hebben een schoonmaak- restauratie en onderhoudsservice. Ook hebben wij een grote collectie losse onderdelen. 


Benieuwd naar meer projecten?

Kroonluchters in kasteel

Het klassieke kasteel uit de 18e eeuw verdient natuurlijk de bijpassende kroonluchters. De geplaatste kroonluchters zorgen mede voor de historische elementen die de opdrachtgevers graag wilden terug laten komen in hun woning.

Kristallen kroonluchter

Je kunt de kristallen kroonluchters nu bewonderen in een prachtige showroom net over de Belgische grens. Er hangen verschillende soorten en maten, zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden voor kroonluchters.

Butler Academie

Een unieke school waar studenten worden opgeleid tot butler. De eer aan de Groenensteyn Crystal Lighting om alles tot in detail in te richten met haar prachtige kroonluchters.

Moderne kroonluchter

In Antwerpen is Grand Café de Rooden Hoed te vinden. Dit is het oudste horeca bedrijf van deze fantastische stad. De kroonluchters zijn de eyecatcher van dit restaurant en zijn afkomstig van de Groenensteyn Crystal Lighting.

Kristallen kroonluchter

De gerenoveerde boerderij is versierd met verschillende kroonluchters met Swarovski kristallen. Deze prachtige eyecatchers zijn ontworpen en geleverd door Groenensteyn Crystal Lighting.

Exclusieve kroonluchter

Groenensteyn Crystal Lighting heeft ook hier weer prachtige kroonluchters ontworpen. Deze exclusieve eyecatchers hangen in de herenzaak Verdi en stelen de show.

Kroonluchter als best bewaarde element

Het best bewaarde element van dit prachtige pand is toch wel de kroonluchter, geleverd door de Groenensteyn Crystal Lighting.

Exclusieve kroonluchter

Twee ruimtes van deze exclusieve villa zijn in het bijzonder aangekleed met een exclusieve kroonluchter van Groenensteyn Crystal Lighting.

Kristallen kroonluchter

In dit project is er gekozen voor een Maria Theresia kroonluchter in de hal en een Hermitage kroonluchter voor in de eetkamer.

Villa aan het water

Deze woning is prachtig aan het water en is behangen met exclusieve kroonluchters van kristal.

Klassieke verlichting

In een villa als deze is een exclusieve kroonluchter dan ook een parel aan het plafond. Deze bewoners hebben gekozen voor een klassieke verlichting van de Groenensteyn Crystal Lighting. Deze lamp is werkelijk het resultaat van ultieme creativiteit met het mooiste materiaal dat er is: kristal van Swarovski.

Kroonluchter met klasse

Onder de stimulerende leiding van Ton is het bedrijf verder uitgegroeid tot een gerenommeerde leverancier en bekend specialist in exclusief design kristallen kroonluchter en verlichting met Swarovski kristal. De Groenensteyn Crystal Lighting staat inmiddels wereldwijd bekend om hun productinnovatie, design, technisch vakmanschap en kwaliteit.

Unieke ontworpen Kroonluchter

Wanneer je je nieuwe woning gaat inrichten of laat inrichten, kies je vaak voor een eigen sfeer. Wellicht heb je daarbij een paar uitgangspunten, bijvoorbeeld stalen deuren en een grote loungebank of sowieso een designkachel en shutters voor de ramen. Een stapje verder daarin is een kroonluchter laten ontwerpen door Groenensteyn Crystal Lighting.

Verlichting

In het mooie Utrecht bevindt zich een prachtig appartement van 160m2 waar drie creaties hangen van de Floating Crystal Chandeliers uit de collectie van Groenesteyn Crystal Lighting. Deze merknaam van De Haagsche Kunsthandel is een eigen merk voor exclusieve verlichting die vervaardigd is met Swarovski kristallen. In dit mooie appartement is bewust gekozen voor drie creaties uit dezelfde lijn zodat er een mooie eenheid ontstaat.